Меню
Кошница

Синефрин

Синефринът е стимулант, който е химично подобен на ефедрин. Днес, популярния в миналото ефедрин е забранен и обявен за опасен ,ето защо много от хранителните компании за добавки започнаха да заместват забранения ефедрин със синефрин. Синефрин е получен от плода на дърво, известно като Citrus Aurantium. Дървото Aurantium Citrus е с произход от Виетнам, но в днешно време се отглежда по целия свят. Synephrine е направен от неузрелите плодове на дървото. За разлика от сладкия вкус на плода, в повечето цитрусови растения, плодовете от това растение са доста горчиви. Ето защо той е по-известен като горчив портокал, Seville orange, sour orange, и Жи Ши. В традиционната китайска медицина, Zhi Ши се използва за лечение на коремни болки и стомашно-чревни проблеми.

синефрин екстракт от горчив портокал


Екстрактът от този плод съдържа пет алкалоида: синефрин, N-метил-тирамин, hordnine, октопамин, и тирамин. Най-разпространеният от тях е синефрин. Има шест различни изомери на синефрин. Въпреки това, не е ясно точно кой е в Aurantium Citrus. Повечето изследвания показват, че това е или л-синефрин или мета-синефрин. Синефрин стимулира симпатиковата нервна система, която се активира по време на възбуда или стрес. Този клон на нервната система повишава сърдечната честота, за разлика от парасимпатиковата нервна система, която намалява сърдечната честота.На клетъчно ниво, синефрин действа върху различни рецептори чрез освобождаването на норепинефрин и епинефрин. Има пет различни класове рецептори: алфа 1, алфа 2, бета 1, бета 2, и бета 3. Въпреки че текущите научни изследвания, потвърждават кои точно от рецепторите активира синефрин, повечето данни показват,че ефекта е върху бета 3 и е ограничен при бета 2 и алфа 2.Бета 3 рецептор увеличава скоростта на освобождаване на мазнини от тялото, който процес е известен като липолиза и увеличават метаболизма в покой, който е известен като термогенеза. Изследванията също така показват, че синефрин влияе ограничено върху бета 2 и алфа 2 рецептори. бета 2 рецептор се намира в сърдечния мускул. Той влияе на функцията на сърцето и предизвиква разширяване на кръвоносните съдове в сърцето. Алфа 2 рецептор се намира в мастната тъкан и могат да инхибират липолизата. Ето защо Synephrine се смята за по-безопасна добавка от ефедрин, защото неговите действия върху рецепторите са определени. Ограничено въздействие върху бета2 рецепторите показва, че синефрин не трябва да предизвиква сърдечни проблеми като ефедрин и ограничен ефект върху алфа 2 показва, че ефектите на бета 3 не се инхибират.Подготвили сме пълна информация за Синефрин - действие, прием и странични ефекти.

Производител: Pure Nutrition Модел: 042
Синефрин е хранителна добавка за отслабване,която действа чрез стимулиране на бета-3 рецепторите и е с много леко въздействие върху други рецепторни. Това е от основно значение, защото така synephrine действа, като увеличава скоростта на метаболизма без странични ефекти, които са характерни за стиму..
31,90лв. 32,00лв.
Дан. основа: 31,90лв.
Производител: Haya labs Модел: 043
Синефрин е лек стимулант който се използва основно при диети за отслабване, алкалоид, който се извлича от цитрусови плодове, в тях той присъства натурално. Synephrine е адаптоген, който подобрява адаптацията на организма към стресови фактори като физически натоварвания и стрес в ежедневиет..
28,00лв.
Дан. основа: 28,00лв.
Показани са от 1 до 2 от 2 резултата (1 страници)