Меню
Кошница

5-HTP / 5-Хидрокситриптофан

5-htp / 5-Хидрокситриптофан при диети за отслабване 


5-HTP / 5-Хидрокситриптофан често се използва като хранителна добавка при диета за контролиране на апетита, за да се ограничи приема на калории, и в крайна сметка това да доведе до загуба на тегло. Много хапчета за отслабване съдържат стимуланти, които стимулират обмяната на веществата. Това често може да предизвика само краткотрайна загуба на тегло, и може потенциално да има дългосрочни странични ефекти, дори и след като хапчетата, вече не се приемат. 5-HTP не е стимулант. Чрез действието на повишаване на производството на серотонин, 5-HTP добавки могат да помогнат за ограничаване на глада и апетита и увеличаване на чувството за ситост след хранене. Нивата на серотонин са свързани директно с апетита. Когато храната е в изобилие, нивата на серотонин, естествено ще се покачват, и апетита ще бъде намален. Когато нивата на серотонин започват да спадат, резултата е остър пристъп на глад. Това Ви кара да търсите храна, за да изпълните своите „хранителни нужди“.


Предварителните данни показват, че употребата на 5-HTP, може да намали приема на калории, апетита и теглото при пациенти със затлъстяване. 5-HTP помага при диети за отслабване. Клинични проучвания, установяват, че 5-HTP в дози от (750 мг до 900 мг дневно), действа, като средство за потискане на апетита и помага при диети за отслабване. Ниските нива на серотонин са идентифицирани при пациенти със затлъстяване те са свързани с желание за приемане на повече въглехидрати. Четири проучвания при пациенти със затлъстяване показват, че прием на добавки 5-HTP води до намаляване на консумацията на храна, а оттам и последваща загуба на тегло. 

Източник: Прочити цялата Статия geo-bg.bg

Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан 60 капсули 100 мг Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан 60 капсули 100 мг
Ново Топ Марка -9 %
Производител: Now Foods Модел: 112
Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан е хранителна добавка добита от семената на африканско растение, Griffonia simplicfolia. 5-HTP е метаболит (метаболитен страничен продукт) на аминокиселината триптофан и тя се превръща от тялото в серотонин, който действа в мозъка, за да успокои ума на човека,..
50,00лв. 55,00лв.
Дан. основа: 50,00лв.
Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан 60 капсули 200 мг Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан 60 капсули 200 мг
Ново Топ Марка -6 %
Производител: Now Foods Модел: 113
Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан 60 капсули 200 мг е хранителна добавка добита от семената на африканско растение, Griffonia simplicfolia. 5-HTP е метаболит (метаболитен страничен продукт) на аминокиселината триптофан и тя се превръща от тялото в серотонин, който действа в мозъка, ..
85,00лв. 90,00лв.
Дан. основа: 85,00лв.
Показани са от 1 до 2 от 2 резултата (1 страници)