Меню
Кошница

Now Foods Thyroid Energy

Now Foods Thyroid Energy
Now Foods Thyroid Energy
Ново Топ Марка -11 %
Now Foods Thyroid Energy
Now Foods Thyroid Energy

Now Foods Thyroid Energy действие


 • Нормализира функцията на щитовидната жлеза.
 • Подобрява метаболизма (насърчава изгарянето на мазнините).
 • Той има стимулиращ ефект върху имунната система.
 • Поддържа баланс на хормоните.
 • Стимулира мозъка.


Показания за употреба:


 • Метаболитни нарушения.
 • Хипотиреоидизъм с всякаква етиология, автоимунен тиреоидит, рецидивираща нодуларна гуша, еутиреоидна гуша.
 • Синдром на хроничната умора, ниска ефективност, депресия и промени в настроението.
 • Хипотония, вегетативно-съдова дистония.
 • Заболявания на щитовидната жлеза.


Състав на Now Foods Thyroid Energy

 Количество:                                                                     % От дневната норма

 • Витамин B-6                                              2 mg 100% 
 • Фолиева киселина                                    400 mcg 100% 
 • Витамин B-12                                            60 mcg 1 000% 
 • Йод ((от водорасли и ирландски мъх))    200 mcg 133% 
 • Цинк (цинков L-метионинов комплекс))          25 mg 167% 
 • Селен (L-селенометионин)                        50 mcg 71% 
 • Мед (хелатиран)                              0.8 mg 40% 
 • тирозин                                                    1000 mg
 • Ирландски мох (каша)                        200 mg † 
 • Екстракт от Guggul (мин. 2.5% гугулстерони) 75 mg † 
 • Келп (водорасли)                      60 mg † 
 • Ashwagandha (корен, екстракт (мин. 4.5% Withanolides)    50 mg
 • Концентрат на микроелементи                          5 mg † 


B-6 участва в метаболизма на мазнини и липиди, подобрява абсорбцията на ненаситени мастни киселини.

Фолиевата киселина е от съществено значение за производството на енергия и образуването на червени кръвни клетки. Той също така укрепва имунната система, като участва в процесите на нормално формиране и функциониране на левкоцити. Фолиевата киселина участва в синтеза на ДНК и РНК като коензим, е от съществено значение за нормалното клетъчно деление и репликация. Тя също участва в метаболизма на протеините, помага при депресия и тревожност.

Витамин B-12 участва пряко в процесите на метаболизъм на протеини, мазнини и въглехидрати. Като източник на метилови групи цианокобаламинът има изразени липотропни свойства.

Йодът участва в разграждането на излишната мазнина и е от голямо значение за физическото и психическото развитие. Йодът е необходим и за нормална функция на щитовидната жлеза и за профилактика на гуша. Дефицитът на йод може да прояви слабост, наддаване на тегло, нарушение на умствената дейност. При липса на йод по време на бременност е възможно развитието на неонатален хипотиреоидизъм (кретинизъм). С използването на йод, има намаляване на нивото на холестерола в кръвта на пациенти с атеросклероза.

Цинкът е необходим за синтеза на протеини, включително колаген, укрепва имунната система. Участва в процеса на предотвратяване образуването на свободни радикали.

Селенът е силен антиоксидант, основната му функция е да инхибира окислението на липидите. Селенът има защитно действие върху имунната система, предотвратява образуването на свободни радикали, които имат разрушителен ефект върху организма. Селенът има способността да предотвратява развитието на някои видове тумори.

Медта участва в образуването на енергия, ускорява възстановяването. Този минерал е необходим за поддържане на здравословно състояние на нервната система.

Тирозинът увеличава производството на невротрансмитери допамин, норепинефрин и адреналин, меланин, тироидни хормони. Прекурсорът на катехоламини. Обичайната храна с висока въглехидрати не ни осигурява достатъчно тирозин. Последица от това е липсата на функция на щитовидната жлеза, т.е. намаляване на нивото на метаболизма. Човек изпитва летаргия, студ, става затлъстял. Често това са хора с хипотония. Вегетативно-съдовата дистония е резултат от бавната работа на допаминергичните и норадренергичните системи на мозъка, свързани с влизането на тирозин.

Ирландският мъх съдържа витамини А, В1, В2, С, Е, D, фукоксантин, йод, сулфо аминокиселина. Стимулира регенерацията на клетките, омекотява и леко бактерицидно действие, ефективно овлажнява кожата и запазва влагата в нея, поради високото съдържание на полизахариди, органични киселини и минерални соли, подпомага извеждането на токсините, има антиоксидантно действие, подхранва кожата.

Guggul  е пречистен екстракт, изолиран от смолата на дървото Commiphora mukul, роден в Индия. Една от основните му активни съставки е Z-гуггулстерон и E-гугулстерон, които са средно 2.5%. Гугулстероните стимулират функцията на щитовидната жлеза, която е един от основните органи, регулиращи скоростта на метаболизма. Под въздействието на гугулстерон се образува и влиза в кръвта образуването и навлизането на тироидния хормон трийодтиронин (Т3), което ускорява метаболизма и повишава термогенезата, което от своя страна увеличава енергийните разходи на организма и изгарянето на мазнините. В допълнение, приемането на гугулстеронов намалява риска от атеросклероза, коронарна болест на сърцето и съдова тромбоза, намаляване на кръвните нива на триглицеридите и атерогенните липопротеини (LDL и VLDL) и скоростта на агрегация на тромбоцитите (адхезия). Други компоненти на екстракта на Guggul са дитерпени, стероли, етери и мастни алкалоиди. Смолата на уникално растение има много силен адсорбиращ ефект: премахва от организма излишък от холестерол и триглицериди, урати, оксалати, скатол, индол и много други ендотоксини и шлаки.

Келп (водорасли) е естествен източник на йод. Биологичната роля на йода е свързана с участието му в биосинтеза на тироидни хормони, които контролират енергийния метаболизъм, както и взаимодействат с други хормони и участват в основните видове метаболизъм: протеини, мазнини и въглехидрати.

Ashwagandha . Високата биологична активност на ашвагандха се свързва с високо съдържание на фитостероиди, лигнани, флавоногликозиди, както и специфични азотни съединения на витаноиди (сомниферин и витанон).

Съдържащият се в Ашвагандха Витанон стабилизира невронната активност, премахва гърчовете, балансира нервната система, нормализира функциите на хипоталамуса, вазомоторните и дихателните центрове и ускорява разграждането на адреналина. Това осигурява седативно, хипотензивно, антиконвулсивно и антистресово действие на лекарството върху тялото.


Противопоказания: индивидуална непоносимост към компонента, бременност и кърмене. Избягвайте предозирането.

Внимание: Ако приемате тироксин, МАО инхибитори или антидепресанти, трябва да се консултирате с Вашия лекар.

Щитовидна жлеза
Прием и ДозировкаNOW® Thyroid Energy ™ прием: Приемайте по 2 капсули дневно, за предпочитане в разделени дози с храна.
Напишете отзив
Забележка: Мненията се одобряват от Администратор!
Лош Добър
Защита от СПАМ
Now Foods Thyroid Energy
Този продукт отговаря на условията за безплатна доставка
Имате Безплатна доставка за продукти над 50 лв
 • Наличност В наличност
 • Производител Now Foods
 • Модел: 111
Продадени: 12
Преглед на продукта: 4752
50.00лв.
56.00лв.
С ДДС

Възможни варианти