Меню
Кошница

Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан 60 капсули 100 мг

Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан 60 капсули 100 мг
Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан 60 капсули 100 мг
Ново Топ Марка -9 %
Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан 60 капсули 100 мг
Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан 60 капсули 100 мг

Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан е хранителна добавка добита от семената на африканско растение, Griffonia simplicfolia. 

5-HTP е метаболит (метаболитен страничен продукт) на аминокиселината триптофан и тя се превръща от тялото в серотонин, който действа в мозъка, за да успокои ума на човека, помага при стрес и тревожност. Хората използват 5-HTP за различни състояния, включително загуба на тегло при диети за отслабване, депресия, тревожност, ПМС, фибромиалгия, нарушения в храненето, обсесивно-компулсивно разстройство (OCD) и главоболие.


Now Foods 5-htp При диети за отслабване

5-HTP често се използва като добавка при диета за контролиране на апетита, за да се ограничи приема на калории, и в крайна сметка това да доведе до загуба на тегло. Много хапчета за отслабване съдържат стимуланти, които стимулират обмяната на веществата. Това често може да предизвика само краткотрайна загуба на тегло, и може потенциално да има дългосрочни странични ефекти, дори и след като хапчетата, вече не се приемат. 5-HTP не е стимулант. Чрез действието на повишаване на производството на серотонин , 5-HTP добавки могат да помогнат за ограничаване на глада и апетита и увеличаване на чувството за ситост след хранене. Нивата на серотонин са свързани директно с апетита. Когато храната е в изобилие, нивата на серотонин, естествено ще се покачват, и апетита ще бъде намален. Когато нивата на серотонин започват да спадат, резултата е остър пристъп на глад. Това Ви кара да търсите храна, за да изпълните своите „хранителни нужди“.

Предварителните данни показват, че употребата на 5-HTP, може да намали приема на калории, апетита и теглото при пациенти със затлъстяване. 5-HTP помага при диети за отслабване. Клинични проучвания установяват, че 5-HTP в дози от (750 мг до 900 мг дневно), действа, като средство за потискане на апетита и помага при диети за отслабване. Ниските нива на серотонин са идентифицирани при пациенти със затлъстяване те са свързани с желание за приемане на повече въглехидрати. Четири проучвания при пациенти със затлъстяване показват, че прием на добавки 5-HTP води до намаляване на консумацията на храна, а оттам и последваща загуба на тегло.


5-htp странични ефекти и противопоказания


Малко странични ефекти са свързани с 5-HTP, но и те могат да бъдат сведени до минимум чрез започване с по-малки дози и постепенно увеличаване на дозата.

Като се има предвид, че 5-HTP може да взаимодейства негативно с някои лекарства, консултирайте се с Вашия лекар, за да се уверите, че е безопасно да го използвате.

5-HTP 5-Хидрокситриптофан
Прием и ДозировкаПри диети за отслабване: 250–300 mg, 30 минути преди хранене Подобрение на настроението: 50-100 мг, 3 пъти на ден с храна. Използвайте поне една седмица, за да забележите благоприятен ефект Облекчаване на симптомите на фибромиалгия: 100 mg, 3-4 пъти на ден с храна. Използвайте най-малко две седмици, за да забележите благоприятен ефект Мигрена: 100–200 mg, 2-3 пъти дневно с храна. Използвайте два до три седмици, за да забележите благоприятен ефект ( 34 ). Помощ за сън: 100–300 mg, 30–45 минути преди лягане. Стъпка с GABA за повишаване на ефективността
Напишете отзив
Забележка: Мненията се одобряват от Администратор!
Лош Добър
Защита от СПАМ
Now Foods 5-HTP 5-Хидрокситриптофан 60 капсули 100 мг
Този продукт отговаря на условията за безплатна доставка
Имате Безплатна доставка за продукти над 50 лв
  • Наличност В наличност
  • Производител Now Foods
  • Модел: 112
Продадени днес: 0
Преглед на продукта: 1734
50.00лв.
55.00лв.
С ДДС

Възможни варианти